Λεύκανση:

Κατά την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου η κατανάλωση διάφορων προϊόντων όπως το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρασί, ο καπνός αλλά και η φυσική γήρανση κάνουν τα δόντια να αλλάζουν σταδιακά χρώμα και να γίνονται πιο σκούρα.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνεται με την επαγγελματική οδοντιατρική λεύκανση. Χρησιμοποιώντας προϊόντα ασφαλή και ελεγμένα  που βασίζονται στο ενεργό οξυγόνο οι   χρωστικές απομακρύνονται και τα δόντια αποκτούν ξανά ένα ολόλευκο φυσικό χρώμα χαρίζοντας σας και πάλι ένα χαμόγελο φωτεινό και γεμάτο αυτοπεποίθηση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της λεύκανσης σε σχέση με διάφορες άλλες οδοντιατρικές πράξεις είναι ότι δεν απαιτείται τροχισμός ή οτιδήποτε άλλο του φυσικού σμάλτου των δοντιών.

Υπάρχουν οδοντιατρικά  υλικά τα οποία επιτρέπουν η θεραπεία λεύκανσης των δοντιών να πραγματοποιείται είτε στην κλινική είτε  στην άνεση του σπιτιού σας.

Στο ιατρείο:

Πραγματοποιείται σε 1 ή 2 συνεδρίες διάρκειάς  μιας περίπου ώρας κάθε φορά. Αρχικά τα δόντια καθαρίζονται (αποτρύγωση) και στιλβώνονται. Στη συνέχεια απομονώνονται τα ούλα και όλοι οι μαλακοί ιστοί με ειδικά προστατευτικά υλικά τα οποία παραμένουν έως την ολοκλήρωση της θεραπείας. Το ειδικό λευκαντικό gel απλώνεται πάνω στα δόντια και αφήνεται να επιδράσει για 20′. Αφαιρούμε το gel και επαναλαμβάνουμε για ακόμα 20′. Εάν κριθεί απαραίτητο η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε ακόμα μια επίσκεψη.                                             

Στο σπίτι:

Αρχικά πραγματοποιείται αποτρύγωση (καθαρισμός) και στίλβωση των δοντιών σε μια συνεδρία στο ιατρείο. Στη συνέχεια γίνεται λήψη αποτυπωμάτων των γνάθων του ασθενούς για να κατασκευαστούν εξατομεικευμένοι νάρθηκες (μασελάκια). Μετά την κατασκευή των ναρθήκων από τον οδοντοτεχνίτη, παραδίδονται στον ασθενή και δίνονται οδηγίες για την χρήση τους. Πραγματοποιείται επανέλεγχος κάθε 5 περίπου ημέρες και ελέγχεται η πρόοδος της θεραπείας.    Η διαδικασία διαρκεί συνολικά 2-3 εβδομάδες και μπορεί να γίνεται κατά την διάρκεια της μέρας ή της νύχτας.

Συνδυαστική τεχνική:

Ένας συνδυασμός των δυο προαναφερθέντων τεχνικών μπορεί σε περιπτώσεις πολύ δυσχρωμικών δοντιών να αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή περιλαμβάνει μια συνεδρία στο ιατρείο και συνέχιση της θεραπείας στο σπίτι για 10-15 μέρες με εξατομικευμένους νάρθηκες (μασελάκια).

Δείτε περιστατικά!