Μία απο τις πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές θεραπείες αποκατάστασης  που προσφέρει η σύγχρονη οδοντιατρική είναι οι όψεις ρητίνης.

Γνωστή και ως “bonding” η θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται για να διορθώσουμε ατέλειες των δοντιών όπως μικροσπασίματα, κάλυψη μόνιμων λεκέδων, ίσιωμα στραβών δοντιών, κλείσιμο κενών μεταξύ των δοντιών και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι αυτή κατά την οποία σύνθετες ρητίνες (υλικό που γίνονται και τα άσπρα σφραγίσματα) συγκολλιούνται σε στρώματα στην πρόσθια επιφάνεια του δοντιού αναδημιουργώντας το φυσικό χρώμα και σχήμα του. Ειδικό φως – laser εφαρμόζεται για να σκληρυνθεί το σύνθετο υλικό το οποίο στη συνέχεια διαμορφώνεται και γυαλίζεται για να δημιουργηθεί ένα δόντι με ιδανικό χρώμα και σχήμα.

Βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας αυτής είναι η ταχύτητα αφού παρέχει την δυνατότητα σε μόλις 1-2 συνεδρίες να αποκτήσετε ένα νέο και εντυπωσιακό χαμόγελο. Επίσης η φυσική εμφάνιση και το χαμηλό κόστος των όψεων σύνθετης ρητίνης συγκριτικά με άλλες προσθετικές αποκαταστάσεις είναι ο λόγος που γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή.

Πλεονεκτήματα όψεων ρητίνης:

  • Απαιτούν ελάχιστη αφαίρεση οδοντικών ιστών
  • Δεν απαιτούν αποτυπώματα ή εργαστηριακές φάσεις
  • Μπορούν να επιδιορθωθούν εύκολα και γρήγορα
  • Κόστος